Decanaat klas 4 Mavo

MAVO 4 keuze vervolgopleiding

De meeste leerlingen uit klas 4 hebben zich aangemeld voor een vervolgopleiding. Voor late beslissers en voor leerlingen die nog op zoek zijn naar een plan B, is er nog de mogelijkheid om Open Dagen te bezoeken. Een Open Dagen is de manier om sfeer te proeven en kennis te maken met docenten en studenten.

Wanneer er vragen omtrent de aanmelding zijn dan kunt u die bij de mentor of decaan stellen.


​Voor 1 april moet de keuze voor een vervolgopleiding bekend zijn. Wordt het de HAVO, een sprintopleiding op het MBO, een BOL opleiding of ga je voor een combinatie tussen werken en leren, de BBL? Met ingang van het schooljaar 2018- 2019 geldt de wet Toelatingsrecht.

 

De wet Toelatingsrecht betekent dat iedereen met een diploma van de middelbare school welkom is op een van de aangeboden MBO –opleidingen.

Het is de vooropleiding die bepaalt op welk niveau een leerling kan worden ingeschreven. Er zijn opleidingen waar nog aanvullende eisen gesteld worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dansopleiding waar je auditie voor moet doen. Maar ook  Sport-, Veiligheid-, International Business  of Sprintopleidingen.

 

Het advies is om je zo vroeg mogelijk aan te melden voor een opleiding. In ieder geval voor 1 april.  Hiermee voorkom je het risico dat een opleiding vol zit en je op een wachtlijst geplaatst wordt. Het op tijd aanmelden maakt dat de procedure voor het examen doorlopen is en de leerling weet waar die aan toe is. Het voorkomt onzekerheid en maakt dat de aandacht op het examen gericht kan worden.

Aanmelden doe je via de website van de opleiding. Het betekent dat aangegeven wordt naar welke opleiding de interesse uitgaat. Nadat de gegevens zijn doorgegeven worden formulieren toegestuurd. Hierin wordt o.a gevraagd wordt naar de motivatie, eigenschappen, cijferlijst etc. 


Hieronder vindt u diverse websites van vervolgopleidingen.

MBO Hilversum www.rocva.nl

MBO Amersfoort www.mboamersfoort.nl

MBO Utrecht www.mboutrecht.nl

ROC Midden Nederland www.rocmn.nl

Grafisch Lyceum www.glu.nl

De NIMETO www.nimeto.nl

Hout- en meubileringscollege www.hmcollege.nl

Groen opleidingen Wellant College https://wellant.nl/mbo/locaties/wellant-mbo-houten/

Media College Amsterdam www.ma-web.nl

Groen opleidingen Aeres www.aeresmbo.nl

​​