Op het St. Aloysius College kun je zowel MAVO als HAVO-eindexamen doen. Ruim tien jaar geleden was er alleen een HAVO-onderbouw. Inmiddels heeft het ALC alweer vele jaren een volledige HAVO. 

De HAVO-afdeling van het ALC bestaat uit een onderbouwperiode van drie jaar. Eind leerjaar drie kiest de leerling zijn/haar profiel om de bovenbouw/examenklassen mee in te gaan. Een profiel bevat een aantal verplichte vakken en biedt de leerling ook keuzes om de vakken aan te laten sluiten bij zijn/haar interesses en keuzes voor doorstroom naar bijvoorbeeld een HBO-opleiding.

Het St. Aloysius College biedt drie van de vier profielen: economie & maatschappij (E&M), cultuur & maatschappij (C&M) en natuur & gezondheid (N&G). Voor de leerlingen die kiezen voor natuur & techniek (N&T, vakkenpakket met bèta-vakken) hebben we een instroommogelijkheid op het Alberdingk Thijm College of Laar & Berg.

Introductiekamp 

In het begin van het schooljaar gaan alle leerlingen van 4 HAVO op introductiekamp naar de Ardennen. Dit kamp staat drie dagen lang in het teken van kennismaken, teambuilding, plezier maken en grenzen verleggen. We gaan mountainbiken, klimmen en daar bovenop is er ook nog een uitdagende dropping.  

Instroom 

Instromen in onze HAVO 4 vanuit een andere school is ook mogelijk. Overweeg jij om je aan te melden voor het St. Aloysius College? Heb je nog vragen? Wil jij nog meer te weten komen over het St. Aloysius College? Wil je even sfeer proeven? 

Hiervoor kun je een afspraak maken met de afdelingscoördinator, mevr. van Broekhoven (k.vanbroekhoven@atscholen.nl)